Select Page

Corneel

Poppodium Underground in Lelystad is op zoek naar een naamswijziging. Volgens het podium gaf de naam Underground bij te veel potentiële bezoekers een verkeerde eerste indruk en zat het een gastvrij imago en haar brede programmering in de weg. Underground wil een poppodium van en voor Lelystad zijn, waar iedereen zich welkom voelt en waar een goede sfeer hang. Met die visie zijn de bezoekersaantallen afgelopen jaren stelselmatig gestegen en lukte het steeds vaker om grote artiesten en bekende dansfeesten naar Lelystad te halen. Daarmee spreekt het Lelystadse poppodium een steeds groter en breder publiek aan, met steeds vaker uitverkochte avonden tot gevolg. Na een intensief traject wordt gekozen voor ‘Corneel’. Een naam die aansluit op deze koers. Vernoemd naar de grondlegger van Lelystad – ingenieur Cornelis Lely – benadrukt poppodium Corneel dé muzikale thuishaven voor heel Lelystad en omstreken te zijn.